Zelfstandig en zelfredzaam

Carins helpt en ondersteunt inwoners van Smallingerland om zo lang en zo goed mogelijk zelfstandig te blijven. Uitgangspunt is altijd dat je zoveel mogelijk op eigen kracht kunt doen. Samen maken we een plan.

Daarin bekijken we wat je zelf samen met vrienden en familie kunt organiseren en/of er voorzieningen van zorgaanbieders zijn waar je gebruik van kunt maken. Als er daarnaast ondersteuning nodig is in de vorm van bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, een vervoerspas of traplift en kom je daar vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning voor in aanmerking, kan Carins dat regelen. Of misschien kom je in aanmerking voor individuele begeleiding thuis, om meer structuur in de dag te brengen. Samen zoeken we het uit.

Beschermd wonen

Actief zijn en meedoenAls het even niet meer lukt om zelfstandig te wonen, bijvoorbeeld door psychische problemen dan kom je mogelijk in aanmerking voor Beschermd wonen. Carins en Sociaal Domein Fryslân (SDF) bekijken samen met jou de situatie. Wil je meer informatie over Beschermd Wonen? Bekijk dan de website van SDF of neem contact op met Carins.