Zo helpen wij Victor

"Vrijwilligers nemen mijn tuin onderhanden."

Je bent gezond, zelfstandig en red je prima. Totdat ernstige complicaties tijdens een operatie ervoor zorgen dat je zelfs opnieuw moet leren lopen. Het overkwam de 57-jarige Victor uit Drachten.

Victor is volop aan het revalideren. Hij krijgt thuiszorg en huishoudelijke hulp. "Dat had ik al aangevraagd voordat ik naar het ziekenhuis ging. Dat loopt goed, het duurt alleen wat langer dan we hadden voorzien. Wat er bij komt is de tuin. Het lukt me niet die te onderhouden. Ik vind dat vervelend voor de buurt. Mijn buurman heeft de tuin al eens onderhanden genomen toen ik in het ziekenhuis lag, maar het ziet er al weer niet uit."

"Ik heb daar respect voor"
Victor nam contact op met Carins. "De medewerkster van Carins die voor mij al de huishoudelijke hulp had geregeld zei: "Ik weet wel wat". Zij heeft vrijwilligers van de Stichting Present ingeschakeld om mijn voor- en achtertuin eens goed onder handen te nemen. Ik heb ze al ontmoet. Mooi hoor, vier jonge meiden die vrijwilligerswerk doen. Daar heb ik respect voor. Het kon toen niet doorgaan vanwege het slechte weer. Dit voorjaar wordt een nieuwe poging gedaan." 

Victor krijgt veel hulp en steun van mensen in zijn omgeving en zijn buren. "Het koken gaat me nu weer beter af, maar toen ik net thuis kwam lukte dat niet. Gelukkig waren er mensen die heerlijk voor me hebben gekookt. En nog steeds wordt er regelmatig eten gebracht door mijn Syrische en Somalische buren. Ik word verwend. Het is een fijne buurt, waar mensen belangstelling hebben voor elkaar." 

Snel weer op eigen benen staan
Victor is blij met de ondersteuning die hij van verschillende kanten krijgt. "Ik wil zo snel mogelijk weer mijn eigen boontjes doppen, dat zit in mijn aard. Maar wat mooi dat er zoveel hulp beschikbaar is als je het echt nodig hebt, zelfs van vrijwilligers."