Toeslagenaffaire

Bij de aanpak van de kinderopvangtoeslag is in het verleden veel niet goed gegaan. Er wordt nu een hulpaanbod gedaan om dit te herstellen. Bij Carins weten we welke regelingen en mogelijkheden er zijn binnen gemeente Smallingerland. Samen kunnen we kijken of jullie gezin iets nodig heeft. Zo kunnen we helpen bij financiële vragen, maar ook op gebied van gezondheid, werk, gezin, relaties, opvoeding of wonen.

Indienen van schulden bij SBN

Voorbereiding
Je kunt alvast beginnen met het verzamelen van alle gegevens over (private en/of betaalde) schulden en achterstallige betalingen. Het gaat dan om het verzamelen van bijvoorbeeld facturen of factuurnummers, bonnetjes of aanmaningen. 

Hoe geef je je schulden door? 
Je kunt je schulden online doorgeven via de website van Sociale banken Nederland (SBN). Lukt het online indienen niet? Download dan het schuldenlijstformulier via dezelfde website van SBN. Stuur het ingevulder formulier per post toe. 

Hulp nodig of meer weten? 

Je kunt voor ondersteuning contact opnemen met het Serviceteam van SBN Je kunt de antwoorden op veel gestelde vragen over de aanpak van private schulden of betaalde schulden ook nalezen op de website van de Belastingdienst/Toeslagen.  

Je kunt ook bij Carins terecht. Zo kunnen we je helpen bij: 

  • Het verzamelen van je schulden; 
  • Het invullen van het schuldenlijstformulier; 
  • Het indienen van je schulden via een onine loket van de SBN.

Contact
Neem contact met ons op via tel. 088 - 50 65 400 of stuur een mail naar: toeslagen@carins.nl.

Groeten, 

Laura Blom en Jantina Agricola
Contactpersonen toeslagenaffaire Carins

Kinderopvang toeslagenaffaire 1