Geldzaken

Wil je voorkomen dat je schulden krijgt? Vind je het moeilijk om veranderingen aan te brengen in je toeslagen? Of heb je moeite met financiën omdat je gaat scheiden van je partner en zie je het even niet meer? Ook in deze situaties staat Carins voor je klaar!

geldzorgen

Toeslagen

Carins is een toeslagenservicepunt van Dienst Toeslagen.

Team Geldzaken is er om je te helpen bij het goed instellen van je toeslagen, zoals het nauwkeurig inschatten van je inkomen. We bieden ook hulp als er veranderingen zijn in de kosten voor kinderopvang, bij samenwonen, verhuizen of scheiden. Op deze manier zorgen we ervoor dat je niet te veel toeslag ontvangt.

Heb je extra toeslagen gekregen die niet nodig zijn? Team Geldzaken kan samen met jou onderzoeken waarom dit is gebeurd. Ook kunnen wij je helpen met het aanvragen van uitstel van betaling en/of het regelen van een betalingsregeling.

Belastingdienst

Team Geldzaken staat voor je klaar om te helpen bij het doen van aangifte inkomstenbelasting. Ook kun je terecht bij het formulierenspreekuur in de bibliotheek Drachten voor hulp bij het invullen van je aangifte inkomstenbelasting.

Heb je een brief gekregen van de Belastingdienst waarin staat dat je geld moet terugbetalen? Samen met jou kijken wij naar de reden hiervoor en zoeken we naar een geschikte oplossing. Als het nodig is, helpen wij je ook bij het indienen van bezwaar tegen de terugbetaling. Daarnaast staan we klaar om je te ondersteunen bij het aanvragen van uitstel van betaling en/of het regelen van een betalingsregeling.  

Bemiddelen

Team Geldzaken helpt bij het praten met instanties als tussenpersoon.

Crisis

Team Geldzaken is er voor jou als er problemen zijn, bijvoorbeeld als je dreigt uit huis gezet te worden, als je gas, water en licht worden afgesloten, of als er beslag wordt gelegd op je spullen, bankrekening of loon. Wij werken samen met hulpverleners om een blijvende oplossing te vinden en zoeken samen met jou naar manieren om dingen blijvend te verbeteren.

Samenwerking met vrijwilligers

Bij eenvoudige vragen verwijst Team Geldzaken je naar het formulierenspreekuur in de bibliotheek Drachten. Voor administratieve hulp kun je terecht bij Schuldhulpmaatje en Humanitas.

Budget advies

Geldzaken blijft zich inzetten om hulp en ondersteuning te bieden bij schulden en geldproblemen. Samen met ons team van professionals stellen wij een financieel op-maat-gemaakt plan op, zodat er weer ruimte en vertrouwen ontstaat in elke financiële situatie.

Het Sociaal Raadsliedenwerk (SRW)

Bij Team Geldzaken begrijpen wij dat er naast diverse geldzaken, inwoners vaak ook te maken hebben met (sociaal)juridische problemen. In Nederland zijn er veel regels en wetten, daarom bieden wij professionele en praktische hulp.

Wij willen graag samen met jou bekijken waar je recht op hebt en wat je kunt doen in verschillende situaties. Ons specialisme ligt vooral op het gebied van personen- en familierecht, consumentenrecht en huurrecht. Als de problemen groter zijn, zoeken we samen met jou naar een geschikte advocaat die jouw zaak het beste kan begeleiden. Wij staan klaar om je te ondersteunen en de juiste weg te wijzen.

Deze hulp is gratis. Voor het maken van een afspraak mag je langskomen bij Carins of kan je bellen naar 088 - 50 65 400.