Zo helpen wij Klaske

Klaske: "Dat vind ik zo mooi. Dat je één contactpersoon hebt."

Klaske is 68 jaar en is gelukkig in haar huisje in Drachten. Ze woont er al jaren met haar twee katten en het aanlopertje dat ze regelmatig eten en aandacht geeft. Het enige nadeel is dat haar woning twee verdiepingen heeft. En dat levert de laatste tijd problemen op.

"Ik heb COPD en boezemfibrilleren. Ik val soms zomaar weg en daardoor kan ik niet veilig meer de trap op en af", zegt Klaske. Ze schreef zich in bij de woningstichting voor een gelijkvloers appartement. "Een paar maand geleden kreeg ik een flatje aangeboden. Ik ben er geweest, maar het benauwde me gewoon. Het was er zo doods." 

Klaske woont weer veilig

"Toen had ik het lef om Carins te bellen."
In de dagen daarna werd Klaske er steeds zekerder van dat ze niet wilde verhuizen. "Ik heb het fijn hier. Ik heb een klein tuintje dat ik met liefde onderhoud en ik heb goed contact met de buren. Toen ik zeker wist dat ik niet wilde verhuizen, had ik het lef om Carins te bellen." 

"Ik werd snel teruggebeld door mijn vaste contactpersoon bij Carins. Ik ken haar al jaren, zelfs al voordat Carins bestond. En zij kent mij. Dat vind ik zo fijn." 

"Zolang ik hier veilig kan wonen wil ik niet weg;"
Klaske krijgt een traplift om veilig de trap op en af te kunnen. "Het was vlot geregeld. Carins wilde alleen wel zeker weten dat ik echt niet op korte termijn ga verhuizen, want anders is het natuurlijk zonde van het geld. Maar ik weet het zeker. Zolang ik hier veilig kan wonen, wil ik nergens anders heen", aldus Klaske.