Elizah: Ik zocht het bij mezelf

"Ik was bang om hulp te vragen omdat ik het bij mezelf zocht."

Het oudste zoontje van Elizah vertoont al op heel jonge leeftijd gedrag dat haar zorgen baart. Ze woont dan nog in Rotterdam en bespreekt haar zorgen bij het consultatiebureau. "Volgens hen was het gewoon een fase waar hij doorheen moest."

Ondertussen verhuist Elizah van Rotterdam naar Drachten, maar de problemen houden aan en worden zelfs erger. "Als je kind van anderhalf bij de kinderopvang andere kinderen bijt, weet je als moeder gewoon dat er iets niet goed zit. Ook als het je eerste kind is. Hij had zoveel aandacht nodig, dat ik zelfs mijn baan heb moeten opgeven." Via een zoektocht op internet kwam Elizah terecht bij Carins. De afspraak met Justa was daarna snel gemaakt.

"Oh jee"
"Ik schrok wel even toen ik hoorde dat Justa vanuit de Jeugdwet bij mij kwam. Oh jee, ze gaan mijn kind toch niet uit huis plaatsen? Daar was ik bang voor, omdat ik het bij mezelf zocht. Maar Justa stelde me snel gerust." 

Vanuit Carins krijgen Elizah en haar zoontje integrale vroeghulp aangeboden en worden daarna doorgeleid naar het Behandel Expertise Centrum van Jeugdhulp Friesland. "Twee dagen per week volgt hij dagbehandeling en gaat hij naar de kleuterklas om hem klaar te stomen voor onderwijs. Het gaat langzaam beter. We hebben inmiddels een passende school voor hem gevonden." 

"Mijn leven is mooier geworden"
Ondertussen zit Elizah zelf ook niet stil. "Ik heb schudhulpverlening aangevraagd en ga binnenkort beginnen met een opleiding om weer aan het werk te kunnen. Alle puzzelstukjes vallen nu weer op hun plek. Ik ben zo blij dat ik de stap naar Carins gezet heb. Ik had één vraag en kreeg wel duizend antwoorden op vragen waarvan ik toen niet eens wist dat ik ze had. Het heeft mijn leven zo'n stuk mooier gemaakt." 

"Jammer dat er slecht gecommuniceerd wordt"
"Iedereen die zich in mijn verhaal herkent zou ik willen aanraden: zoek hulp! Twijfel niet aan jezelf, je moedergevoel bedriegt je niet. En als je hulp vraagt krijg je die ook." 
Een tip voor de verschillende hulpverleners heeft Elizah ook. "Wat ik jammer vind is dat er soms slecht gecommuniceerd wordt. Justa is mijn contactpersoon in dit geheel. Ik bespreek alles met haar, maar vaak is ze door anderen niet geïnformeerd en dat maakt het lastiger. Als de verschillende partijen beter met elkaar zouden samenwerken kan er denk ik nog sneller resultaat worden behaald."